СКАНДАЛНО! Квесторите са излъгали в отчета за КТБСлед разкритието ми, че не са поискали да се подпишат под „одита“, днес Лютов и Костадинчев небрежно и без много шум подмениха една от декларациите към отчета за септември

Квесторите на КТБ са излъгали в отчета си за деветмесечието на 2014 г., на базата на който БНБ отне лиценза на банката.
Това става ясно от подменен документ – декларация по чл. 100 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа. 

Днес, ден следразкритието ми, че не са поискали да се подпишат под „одита“, който донесеобезценки за 4 млрд. лв. и отрицателен капитал в КТБ, Станислав Лютов и Елена Костадинчев небрежно и без много шум подмениха декларациите към отчета. С бланкетното обяснение „техническа грешка“ дуетът квестори все пак се е подписал, че изнесените финансови резултати са правдиви. В първоначалната версия на декларацията текстът гласеше: “Квестурата няма достатъчно информация и не може да се ангажира с декларация”.

Всичко това е дотолкова съшито с бели конци, че няма как да не ме накара да задам няколко въпроса:

1.    Кога квесторите лъжат, защото това не е техническа грешка, а лъжа: когато са се подписали, че нямат представа за финансовото състояние на банката или сега, когато казват, че данните в отчета са верни?

2.    КОЙ накара квесторите да променят мнението си?

3.    КОЙ страхува квесторите на КТБ?

4.    Ало, Искров, има ли пилот в самолета БНБ?

5.    Някой в БНБ чете ли изобщо безумиците, творени от квесторите в КТБ?

6.    Ало, Мавродиев, има ли пилот в КФН?

7.    Мавродиев, в КФН нещо следите ли по казуса КТБ или чакате сигнал накъде ще задуха вятърът?

8.    Мавродиев, вместо да плашиш гаргите, че ще следиш кой какво пише по казуса КТБ, вземи прочети какво ти пращат поднадзорните лица.

9.    Ало, прокуроре, главни прокуроре, има ли пилот в самолета на Прокуратурата? Следим ли какво творят институциите по казуса КТБ? А ако ги следим, последствия някакви има ли?

10. Гешев, а ти знаеш ли какво е КФН, БНБ, какви документи се предават там? Нещо за декларации с невярно съдържание дали има последствия? Оф, забравих, ти още пренасяш чувалите из мазетата на КТБ. 

Май се сещам защо всички сте в позицията на щрауса. Всичките чакате инструкции от Момчето с корпулентната осанка. Е, почакайте, почакайте, то бърза работа няма. Ей я на, зимата идва.

А сега, открийте разликите :)

Декларацията, подадена на 13 ноември 2014 г., в 16.41 ч.
 


Декларацията, подадена на 27 ноември 2014 г., в 17.25 ч.

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

1 коментар: