Светът е спасен, Василев се предадеСега започва трудната част за серийните манипулатори, които го командироваха в Дубай и ЮАР. Връщането му в България ще накара много души да треперят преди изборите


Най-търсеният „престъпник“ в света, ако човек чете основно медиите на Пеевски, вече не е толкова търсен. Цветан Василев се е представил днес на сръбските власти и предстои да бъде арестуван, или екстрадиран, или освободен. 

Мега топ турбо новината заля сайтове, телевизии, радиа. Чакам тази вечер някоя умопомрачителна жива връзка в топ гледаното телевизионно време, в която смугла репортерка да се включи от границата със Сърбия и да покаже: "Ето тук се очаква да пресече браздата банкерът Цветан Василев". 

Новината е новина дотолкова, доколкото ще покаже за сетен път, че Василев трудно може да бъде нареден до Братя Галеви и Таки. Нищо че за това беше впрегната манипулаторската машина на Пеевски – „Телеграф“, „Монитор“, „Всеки ден“, „Преса“, „Труд“, „24 часа“, „Стандарт“, blitz.bg, pik.bg и ред други знайни и незнайни „медии“. Основно хартиени парцалаци, заработвали главно в процедурата по усвояване на едни пари от КТБ, както се разбра от публикувани наскоро документи за кредитната задлъжнялост на фирмите издатели. 

Идиотията и жълтият отенък на казуса КТБ вече до такава степен са превзели медиите, че едва ли може да се очаква някаква адекватна оценка на това какво всъщност се е случило.
Сега обаче идва сложната част за манипулаторската машина. Досега основният й припев беше, че Василев е взел чувалите, които прокуратурата така услужливо му връчи, пълни с едни 205-6 милиона лева (кой ги знае колко са, а и на кого му дреме), и е забегнал към (по избор) ЮАР, Аржентина, Дубай, Москва. В дестинациите му липсваше само врачанското село Три кладенци. 

А скоростта, с която прокуратурата постави Василев сред най-големите главорези в Интерпол, е просто знаменита. Доста бих се радвал, ако така се действаше с истинските бандити. Но уви, знаете успеха на българските правораздавателни органи в опитите им да намерят, поискат екстрадиция и да осъдят някой от босовете на криминалния контингент. Той е пословичен и е нулев. Повтарям, всички "цаци" - НУЛА.

Да се върнем обаче на темата с отразяването на драмата по Пеевски "Василев се крие като мишок". Само за пример. Клоаката ПИК (pik.bg), която помпа импресии за пред себе си и зомбираните си читатели единствено и само благодарение на осигуряваните от Прасето „дотации“, вчера разквартирова Василев в Москва. Днес обаче вече му приши сделка с Доган. Утре ще е нова стилна измислица. На кого му пука всъщност?

Но с „предаването“ започва трудната част. Защото Василев очевидно няма желание да са покрие, и явно продължава да упорства за спасяването на банката си (не го е и срам даже).
Спешно трябва да се пишат нови сценарии, защото заредените пред вентилаторите на свободната преса лайна вече няма да проработят. Необходими са нови.

Сядайте и бързо набавяйте нови муниции за лайнометите си, че иначе е по-добре да не поглеждате каква сте я свършили, уважаеми „колеги“.


 

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

0 коментара: