#Кой си запази марката „кой“



Дружеството на Ирена Кръстева „Пресмаркет“ е поискало регистрация в Патентно ведомство на правата над думата „кой“

#Кой явно е доста изплашен. Защо иначе би поискал да има монопол над думата „кой“? #Кой е поискал да си запази „кой“ само за себе си. 

Дружеството „Пресмаркет“ ЕООД, собственост на "Нова българска медийна група холдинг" АД и управлявано от майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева, е поискало да запази словната марка „кой“. Това се вижда в онлайн регистъра към Патентно ведомство за подадените за регистрация марки. Заявката е от 30 април 2015 г. и е в няколко класа, свързани предимно с медии, разпространение и заснемане на филми и др. 

Справката в регистъра на Патентно ведомство показва, че заявката е за „словна марка“. А това означава, че ако ведомството одобри подадената заявка ниКОЙ друг извън семейството на Пеевски няма да може да използва думата.
Схемата очевидно е защитен механизъм за Пеевски, станал нарицателно за #Кой заради неясния механизъм и номинация за избора му за председател на ДНАС през 2013 г. 

От тогава хаш-тагът #Кой се превърна в запазена марка за назоваване на мафиотски свързвания, зависимости и назначения в държавата. Кръгът Кой пък стана нарицателно за задкулисното, непрозрачно и мафиотизирано управление на България.

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

0 коментара: