Глух ли е Цацаров?



Снимка: vesti.bg
Колко ръчкане ще трябва, за да се задействат корпулентните служители на прокуратура и следствие и да проверят думите на премиера Борисов, че КТБ е съборена от Орешарски, Искров и Чобанов


След като премиерът Борисов обяви: „КТБ беше умишлено съборена от предишното правителство. Орешарски, Чобанов и Искров са хората, които предизвикаха и допуснаха фалита на банката“, два дни действие от прокуратурата няма. 

Цацаров и подопечните му, глухи ли сте?

Имаме изказване на действащия министър-председател, което е  публикувано на официалната страница на българското правителство. Това не е разговор между двама пенсионери на пазара. Премиерът на България говори за организирана престъпна група. Защото по смисъла на законодателството ни, умишлените престъпни действия на трима души в една посока си е престъпна група.
Какво повече трябва да се случи, за да започне разследване и преследване на организираната престъпна група „Орешарски, Чобанов и Искров“.
 
Дали Цацаров допуска, че действащ министър-председател може да отправи такива обвинения без факти? Ако е така, ще има ли разследване и преследване за Борисов в посока на това, че клевети?

Ако Борисов казва истината – сори, трябва да започне разследване на организираната престъпна група „Орешарски, Чобанов и Искров“.

Ако Борисов НЕ казва истината – сори, но трябва да го разследват него. 

Има и вариант, който разследващите играят и в момента – „Ние не сме чули, ние не сме видели. Говорете си, пишете си, не ни пречите“. 

Тогава обаче ще трябва да обясните, господа, КОЙ ви натиска, КОЙ ви запушва ушите и КОЙ ви завързва очите.
 

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

1 коментар: