Как (не) източих КТБ



Първо искам да благодаря на всички, които бяха днес с мен  - и пред следствието, и онлайн.  Благодаря и на онези, които ми създават премеждия. 

Тяхното преодоляване ме прави по-силен. Надявам се днешното ми преживяване да остане в историята и да не се повтаря. Макар че тези, които ме разпитваха, намекнаха, че може пак да се видим. 
Не им се сърдя – вършат си работата. 

Моята битка не е с тях.

Битката ми е с онези, които искат да смачкат всяко свободно мислещо същество в тази страна. За да не им се търси отговорност за далаверите. И за да заприличаме окончателно на Абсурдистан. 

Продължавам да смятам, че призоваването ми като свидетел по делото за КТБ е заради блога ми. То стана два дни, след като написах Пеевски в „Булгартабак“: Кой и как плати сделката.  

Формално призоваването ми било заради показания на друг свидетел. 

Той ме замесил в цялата тази история, като показал някакъв договор за реклама между две фирми, в който обаче няма нито името ми, нито подписа ми, нито каквото и да било черно на бяло, пряко свързано с мен. 

Това обаче няма значение – трябва да се намери повод да бъда викнат и сплашен. 

Не съм уплашен, Пеевски. 

Можеш да продължиш. Очаквам го.

Аз също ще продължа. 


Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

1 коментар:

  1. Сигурен съм, че не е приятно преживяване, но формално те са чисти - призован сте само като свидетел. В това няма нищо лошо само по себе си. Останалото явно са се постарали да не е доказуемо.

    ОтговорИзтриване