Смърди! Човек от ПИБ ще разпродава КТБ

сряда, ноември 19, 2014 , , , 0 CommentsРадослав Миленков беше скоростно избран за шеф на Фонда за гарантиране на влоговете. Той е с опит в новата банка на властта


Казусът с КТБ придобива вече зловоние с мафиотско измерение. Днес правителствената информационна служба съобщи за промяна във Фонда за гарантиране на влоговете в банките. 

На мястото на досегашния председател на Управителния съвет на Фонда Росен Николов застава Радослав Миленков. Миленков е кадър на Първа инвестиционна банка, в която Делян Пеевски прехвърли голяма част от кредитите си. В кариерата си Миленков е заемал различни водещи позиции в ПИБ, включително и член на Управителния съвет.

Връзката на Пеевски с ПИБ вече личи и самолет. Банката пък се радва на държавна подкрепа, като при правителството на Орешарски получи държaвна помощ от 1.2 млрд. лв., които трябва да върне до края на ноември. По всичко личи обаче, че ПИБ няма необходимите средства, за да върне държавната помощ. Затова и в редакцията на държавния бюджет за 2014 г. има 900 млн. лв., които ще бъдат поети от държавата.

 Заемът, който Орешарки емитира, за да спаси ПИБ, сега ще бъде преоткрит и от правителството на Борисов.
 

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

0 коментара: