Чували 2.0

„Държавното обвинение“ представи нова, подобрена версия на проверката си в КТБ. Тя е също толкова безумна, колкото и първата


Цацаров е затруднен със сценария на Чували 2.5
Уважаеми зрители, имаме новина. Цветан Василев е обвиняем. Така сигурно щеше да протече N-ският сутрешен блок в N-ската телевизия, ако Бреков не се беше превърнал от „най-добрия водещ“ в „най-отговорния политик“. Слава Богу, тази гротеска ни беше спестена по едно странно стечение на обстоятелствата, превърнало Бареков в политик. 


Но и без Барековата намеса прокурорската позивна „Цвтван Василев обвиняем“ се превърна в поредния епизод на нискобюджетна комедия. Какво всъщност ни каза прокуратурата с „регулярното си съобщение“ от 12 август:1.      Цацаров и компания са запомнили кога е рожденият ден на Цветан Василев и вчера го „поздравиха“ със съобщение, от чийто текст се разбира, че е могло да бъде обявено и преди 10 дни. Сигналът е повече от ясен – внимаваме за теб.2.      По казуса КТБ се работи. Може и да не се събират работещи доказателства, но се работи. Разбирай - едни прокурори нещо се суетят из една банка. Резултатът ще е близък до този с „убийците“ на Пеевски


3.      В КТБ има чували. Може да не са с 206 млн. лв., но има чували. По последни данни - с нарязани хартии. А може все пак служителите да са нарязали тия 206 млн. лв. с цел да ги изпратят във Виена с едни самолети. Весрията Чували 2.0 обаче е още по-комична от първата.

4.      В КТБ обичат да си комуникират с бележки. Освен „не пускай вътре квесторите“, уж сложена върху монитора (!!!) на изпълнителен директорq се появиха и нови. Този път върху кашони, сврени по мазетата. Новите хитови надписи са „да се махнат при проверка“, „да не се дават на одиторите“ и др. подобни.

Доказателствата преди да ги намерят
Като извод от всичко това може да се каже, че или в прокуратурата работят СЛАБОумни екземпляри, или те наистина си мислят, че имат насреща си единствено читатели на Пеевските медии. Защото как иначе да си обясни човек поведението на „държавното обвинение“, което от вчера между редовете каза: „Василев, стой си, където си. Нито те искаме, нито ти пожелаваме да се връщаш. Ние те обвиняваме в недоказуеми деяния – ти си траеш. Схващаш?“

Но пък на Василев очевидно не му се трае много и отговори на Цацаров и Пеевски с пост във Фейсбук. В него обясни на „държавното обвинение“ (поставям го в „“, защото това обвинение от доста време действа в частна полза, така държавното в него е само за благозвучие), че леко са се пообъркали с Европейска заповед за арест. 

Но пък целта на вчерашното съобщение е изпълнена - по вестникарските сергии на Пеевски лъщят заглавията на парцалите на Пеевски. А на тях „мустакатият аферист“ е арестуван, обвинен, издирван, укрил се и отлетял за ЮАР (не можал да вземе чувалите). Всичко това едновременно.

Всъщност най-съществената част от вчерашната прокурорска басня е свита в едно изречение. А то гласи: „Разследването не е фактор, с който е необходимо да бъдат съобразявани решенията на компетентните органи за изплащане на депозитите.“

Ила казано по цацаратурски: „Искров, оправяй се“. След като привлече новият министър на финансите Порожанов да участва в оправдателния му режим, сега гуверньорът на БНБ е лекинко поизоставен от досегашните си партньори. 

Искров, моля те, не се препотвай пак. Подай си оставката!

А действията на „държавното обвинение“ вече са дотолкова принизени, и то не само по случая с КТБ, че едва ли вече има някой, който да не разпознава в прокуратурата Цацаратура.
И „новината“ от вчера можеше да звучи просто така:

ЧРД! От Цацаратурата с любов

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

0 коментара: