Искров, много ли да ти се помолим за оставката?

вторник, юли 22, 2014 , , , 0 Comments



Снимка: Banker.bg

Иван Искров бил готов да подаде оставка, като управител на Българската народна банка. „Новината“ от няколко часа обикаля повечето сайтове и идва, след като самият Искров изпрати писмо до председателя на парламента Михаил Миков. Писмото е изпратено и до медиите. Неясно защо. Всъщност съвсем е ясно, като се зачетем в това, което пише. 

А там пише, че „ако при обсъждане на програмата и приоритетите за работата на 42-ото Народно събрание до неговото разпускане на 6 август се постигне консенсус в програмата да се включи избор на нов управител на БНБ, съм готов да подам оставката си веднага“.
С други думи казано, „аз съм незаменим в ситуацията, но ако много ми се помолите ще си подам оставката“. 

Вместо да се прави на много обиден на политиците как са се договорили за нещо на 21 юли – КТБ и дъщерната й банка „Виктория“ да бъдат одържвени, а после политиците са се отдръпнали, Искров има по важна мисия. Да каже кой и как го е притискал (от политици или не само) да излезе на поредица пресконференции и да говори абсурдни неща, пълни небивалици, след които не само банкерите, ами и половината държава падна от смях в оркестъра. 

Искров, недей да се оправдаваш с политиците отново. Имай малко достойнство, за което се съмнявам, и просто си подай оставката. Така ще освободиш малко терен за Цацаров, който да те разследва за престъпления по служба. 

Всичко останало са фойерверки, пускани в публичното пространство от един централен банкер, който се чуди как да излезе сух от тинята, в която се постави сам. 

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

0 коментара: