Кой играе за петолъчката на ЦСКА

четвъртък, март 30, 2017 , , , , 0 Comments






Емблемата на фалиралия футболен клуб ЦСКА се разиграва на търг днес. Рисунката е оценена на 1 646 325 лв., а по неофициална информация в търга участват четирима кандидати.


Един от кандидатите е дружеството „ЦСКА – София“, което има отбор в елитната Първа лига и в момента използва стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Това е дружеството формирало се след преименуването на ловешкия „Литекс“. Негов патрон е бизнесменът от с. Микре Гриша Ганчев.
За участник се спряга и дружеството „ЦСКА 1948“, създадено през лятото на 2016 г. от недоволни от събитията в ЦСКА и моделът на управление на Гриша Ганчев фенове, военни, бизнесмени. 

Двете дружества и феновете им имат нескрита конфронтация от създаването на „ЦСКА 1948“. Обвиненията към новия клуб са главно, че е с неясно финансиране и зад прокламираната издръжка чрез дарение се крие подкрепа от боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. 

Ганчев и Домусчиев имат голям конфликт още от времето, когото в Първа лига се подвизаваше „Литекс“.
Особено любопитни са другите двама участника в надпреварата за емблемата на ЦСКА.
Това са пловдивската „Еко Депозит Солюшънс“ и софийската „Интегрис Лаб“.
Макар и регистрирана в Пловдив „Еко Депозит Солюшънс“ има доста препратки към...Разград.

Собственици на компанията са юристите ДИЛЯНА ГЕОРГИЕВА ИЛИЕВА и РОСИЦА ТОДОРОВА ВУЧЕВА. Двете са управляваюи съдружници на Адвокатско дружество „Илиева, Вучева и Ко“. Повече от ясно е, че те не играят за себе си, а през „Еко Депозит Солюшънс“ представляват клиент. Кой е той е трудно да се каже. 

Управител на компаниятa обаче е лице на име МИЛЕНА ВАСИЛЕВА ИЛИЕВА, която е и управител на базираната в Разград „Интра сити бъс“. Пряка връзка с Лудогорец, или бизнеса на Домусчиев няма. Но съвпадението е забележително.
Росица Вучева е представител и на други две скандални компании. Това са ТЕССА УИНД ГОЛФ КЛУБ АД и         СИИ УИНД ГОЛФ КЛУБ АД, които стоят зад проекта за строителство на Momchil Golf & Spa Resort севрно от Калиакра. Проект, срещу който има множество становища на дружества за опазвана на природата.

Не по-малко забавна е и другата компания, която участва в търга - „Интегрис Лаб“. Дружеството е напълно непознато. На сайта му се казва, че  „Интегрис Лаб“е компания, ориентирана към постигане на резултати с фокус върху предоставяне на високотехнологична стойност и конкурентно предимство на своите клиенти. Ние неотклонно преследваме съвършенство във всичко, което правим.“

Единствената информация за него е като участник в консорциум, който е спечелил обществена поръчка в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за „провеждане на компютърно подпомагано учение по киберсигурност във ведомството и второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към него.“



Емблемата на фалиралия футболен клуб ЦСКА се разиграва на търг днес. Рисунката е оценена на 1 646 325 лв., а по неофициална информация в търга участват четирима кандидати.

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

0 коментара: