Проблемът на Борисов



Най-големият проблем на премиера Бойко Борисов не са фашистите, с които се коалира само за да остане на власт.

Не са и слабите, безумни, нелогични назначения на министри. Проблемът на Борисов не е тоталният отказ от реформи, които демонстрира с правителството. 

Най-големият проблем на Борисов не е бързината, с която се отметна от предизборните си обещания. Проблемът дори не е в това, че в управленската му програма няма никаква конкретика, никакви цели, мерки за постигане на целите, показатели за измерване на постигнатите цели.

Проблемът на Борисов не е в това, че си сменя позиция по ключови въпроси. Неговият проблем не е в това, че медиите – обществени и частни предпочитат да ударят на коленца пред това да критикуват властта.

Проблемът на Борисов не и в това, че става все по-зависим от ДПС депутата Делян Пеевски. С когото имат поредица от общи бизнес интереси. 

Нищо от това не е проблем за Борисов.

Единственият проблем за Борисов е, че интернет достига до все повече хора. А хората виждат всичките тези проблеми, които Борисов ги няма.

А това бавно и мъчително слага краят на Борисов.

Борисов е пътник. Като премиер. Той може и още да не го знае, защото не ползва интернет. Или да му се иска да не го знае.

Колкото по-бързо го приеме, толкова по-добре за държавата.

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

0 коментара: