Ето я и моята честитка от прокуратурата

Който много знае да говори/пише, получава честитка от прокуратурата. Явно това е системата на правораздаване, защото в пощенската си кутия открих един лист хартия, който ми обяснява, че съм интересен за Окръжна прокуратура.

След кратък телефонен разговор разбирам, че съм призован за вчера. Ключовата комбинация е "досъдебно производство 92/2014 г.". За по-простичко да го наречем "делото КТБ". Следва бърза промяна на датата и събота 13 декември, 9.30 ч. ми предстои посещение в южна дестинация - бул. "Монтевидео".

Разговорът завършва с "надявам се, че ще отидете и няма да се укриете". :) Тук вече ми става малко смешно. Да са живи и здрави родната и милиция и прокуратура и следствие! Все така да респектират!

Всяко нещо струва нещо. Независимата журналистика изисква много време, усилия и средства. Ако искате да я подпомогнете, можете да дарите средства чрез PayPal.

12 коментара:

  1. Здравейте, имате ли възможност да носите микрофон или скрита камера, за да видим какъв е резултата от призовката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не вярвам да има такава възможност. Доколкото знам, дори предмета на разговора/разпита е обект на следствена тайна. Т.е. не би трябвало да може да се огласява/коментира. Но планирам да попитам докъде стига тази следствена тайна и какво мога да съобщя след посещението си.

      Изтриване
  2. Какъв може да е резултата - загубено време, пари, и нерви. Ефекта - да се покаже, че видите ли - полиция и прокуратура сме - не сме лукови глави, айддеее. От къде на къде ще пише някой нещо, което трабва да го четем. Че той мисли ли, че ние четем .... трудно, а за разбирането ... никак.

    УСпех и приятно изкарване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за пожеланията! Като всяко първо нещо, може и това да има приятен привкус. А дано, ама надали :)

      Изтриване
    2. Напира ме да кажа нещо на френски, но ... ще огранича експресивните формулировки :)
      Успех, г-н Иванов, разбийте ги! :)

      Изтриване
  3. Сега аз като чета този блог дали няма да се превърна в интересно за прокуратурата лице? :)

    ОтговорИзтриване
  4. Призовката трябва да се приема като признание за високото качество на анализите в блога! Да не се плашиш. С теб сме!

    ОтговорИзтриване
  5. С дълбоко уважение ви чета г-н Иванов. За съжаление материята за която пишене е толкова далеч от интелекта на нашата прокуратура, че едва ли ще схванат и 10% от казаното от вас.

    ОтговорИзтриване
  6. Успех и не збравяйте, че Вашите читатели очакваме потвърждение, че сте на свобода.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря на всички, които бяха днес с мен. Подкрепата ви наистина значи много за мен. И ви обещавам, че аз няма да спра да пиша за това как мафията ни краде.

    ОтговорИзтриване